Simplon Jongerenhotel headerfoto

Zoeken

Info over Groningen

GRONINGEN EN OMGEVING
Groningen is een stad met een unieke sfeer. Het is een stad waar veel te zien en te beleven valt.
Zo is er het oude centrum met de Martinitoren, de oude karakteristieke huizen, de hofjes en de verschillende musea waarvan het Groninger Museum dat uit het water oprijst wel heel bijzonder is.
Verder kun je er lekker shoppen, mooie oude en nieuwe architectuur bewonderen en uitrusten in de diverse hofjes als parken zoals het Noorderplantsoen, het stadspark en de Prinsentuin.

's Avonds is er volop vertier: Groningen is een studentenstad met veel uitgaansmogelijkheden zoals theater, bioscopen, cafe's en disco's waar je je tot diep in de nacht kunt uitleven.
Het hele jaar door zijn er speciale activiteiten in de stad. Evenementen zoals Noorderzon, Eurosonic/Noorderslag en Noorderlicht maken Groningen een stad voor ieder die van theater, kunst, muziek, sport en cultuur houdt.
www.marketinggroningen.nl houdt je op de hoogte van alle activiteiten.

De omgeving van Groningen biedt veel voor degene die graag actief is. Het landschap is uitermate geschikt voor fietsen, wandelen en watersporten. Dichtbij de stad vind je de Hoornse Plas en het Paterwoldse Meer waar uitstekend gezwommen, gesurfd of gezeild kan worden.
Vanaf Groningen is het gemakkelijk om bij Schiermonnikoog één van de waddeneilanden te komen. Neem de bus, auto en de boot en geniet van de rust van dit mooie eiland.

Kortom: Groningen is de plaats waar het gebeurt!

Weersverwachting
Groningen
Weeronline.nl - Meer weer in Groningenweeronline.nl Altijd jouw weer